Verken de Friese IJsselmeerstadjes Hindeloopen, Stavoren en Workum, én hun prachtige verbindende kust

Waar kent u de Friese IJsselmeerkust van? Tien tegen één is het antwoord: watersport! Klopt, op watersportgebied kan hier alles. Maar er is nog veel meer te doen en te beleven. Natuur, kunst & cultuur, historie, culinaire verwennerijen: komt u daar ook eens mee kennismaken? We delen het graag met u.

 

Met ons IJsselmeerkust-arrangement kunt u in een plezierige mix van ontspanning en inspanning kennismaken met alle kanten van Hindeloopen, Stavoren en Workum en het mooie landschap rond de stadjes. Wilt u heerlijk uitwaaien op de IJsselmeerdijk of languit liggend op een van de kleine strandjes naar de golven luisteren? De rust in de natuurgebieden en aan de IJsselmeerkust rond Hindeloopen fietsend of wandelend ervaren? De bijzondere kunst en cultuur (uit heden en verleden) van de authentieke IJsselmeerstadjes opsnuiven? U mag het zeggen, het kan allemaal! In ieder geval wacht u ’s avonds een culinaire verwennerij met uitzicht op het IJsselmeer waarbij u ook nog even heerlijk kunt nagenieten van de voorbije dag in Friesland.

Het arrangement bestaat uit:

 • Twee overnachtingen in een appartement in het SkipsHotel op Jachthaven Hindeloopen of in het authentieke Hylper Huis in hartje Hindeloopen.

 • In het appartement ligt een streekproducten pakket voor u klaar. Zo kunt u tijdens uw fiets- en wandeltochten door de omgeving ergens langs de IJsselmeerkust pauzeren met een typische Friese snack.

Ook ligt er er een uitgebreide informatiemap over de bijzondere geschiedenis en de bezienswaardigheden van Hindeloopen en de naastgelegen Elfstedenstadjes Stavoren en Workum en vindt u er wandel- en fietsroutes in de omgeving.

 • Na een lome eerste middag lekker ronddwalen door het bijzondere Hindeloopen heten wij u de eerste avond van harte welkom voor een heerlijk driegangenmenu in restaurant Sailors Inn Hindeloopen. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de haven en het IJsselmeer. (www.sailors-inn.nl)

 • Na een dag vol activiteiten in de buitenlucht op dag 2 (zie de tips hieronder) nodigen wij u de tweede avond uit in paviljoen De Potvis in Stavoren voor een verrassend driegangenmenu op ‘het mooiste plekje aan het IJsselmeer’. (www.de-potvis.nl) . Wilt u dit diner aan het Staverse IJsselmeer liever omruilen voor een uitgebreide lunch halverwege uw fiets- of wandeltocht? Geen probleem!

Op evt. sluitdagen van deze horecagelegenheden bieden wij u een passend alternatief.

Onze tips die u niet mag missen!

Tips voor uitstapjes in de omgeving

Bezoek Workum

Bezoek in Workum de prachtige nieuwe én ambachtelijke Versmarkt De 3 Ambachten, voor producten uit de streek. Het Jopie Huisman Museum zal u versteld doen staan. Deze voddenboer die schilder werd, zag de schoonheid van dingen die anderen hadden afgedankt. Daarnaast heeft Workum vele speciaalwinkeltjes en galeries te bezoeken. Bekijk ook zeker het waaggebouw en de Gertrudiskerk met zijn losse toren met uivormige spits.

Wandeling over ijsselmeerdijk

U kunt een prachtige wandeling over de IJsselmeerdijk maken. Van Hindeloopen naar Workum of van Hindeloopen naar Stavoren. Vergeet niet uw wandelschoenen mee te nemen! Is de complete wandeling voor u te ver? U kunt de terugreis per trein van Workum naar Hindeloopen of van Stavoren naar Hindeloopen nemen. Dit boemeltreintje rijdt ieder uur.
Verken de omgeving met de (elektrische) fiets (vooraf reserveren noodzakelijk) aan de hand van de routekaarten die voor u klaarliggen.

De IJsselmeerstadjes Hindeloopen, Workum en Stavoren zijn ook elfstedenstadjes. Alle elf Friese steden hebben in 2018 een bijzondere fontein gekregen, gemaakt door bekende buitenlandse kunstenaars. Zoals elk stadje zijn eigen sfeer heeft, zo hebben ze ook allemaal totaal verschillende fonteinen. We zijn benieuwd welke u het meeste aanspreekt!

Zin in een middagje winkelen? Per auto of trein reist u vanuit Hindeloopen binnen een halfuurtje naar de gezellige en waterrijke binnenstad van Sneek.

Tijdens uw verblijf kunt u een dappere duik nemen in het IJsselmeer. Is het iets te fris? U kunt ook kosteloos gebruik maken van het binnenzwembad op Jachthaven Hindeloopen.

Prijzen arrangement

Prijs per persoon v.a. € 150,- (incl. o.a. twee overnachtingen, twee driegangendiners (of uitgebreide lunch op dag 2) , streekproductenpakket, btw en toeristenbelasting)*

 

* Uitgaande van een boeking voor twee personen in één appartement in het SkipsHotel.

 

Meerprijzen & bijzonderheden

 • Upgrade naar een verblijf in het Hylper Huis (Scheepskamer of Flora & Faunakamer) à € 30,- p.p.
 • Bijboeken van een derde nacht tegen de aantrekkelijke meerprijs van € 25,- p.p. in het SkipsHotel of € 35,- p.p. in het Hylper Huis.
 • Toeslag op boeking van het arrangement bij een verblijf voor één persoon € 40,-
 • De genuttigde drankjes bij beide diners zijn niet in het arrangement inbegrepen en worden op de dag van gebruik afgerekend in de desbetreffende horecagelegenheid.
 • Wilt u een fiets bij ons huren? Dat is mogelijk. Reserveren vooraf is noodzakelijk.
 • Heeft u allergieën of is er iets wat u iets absoluut niet lust? Laat het ons weten zodat wij daarmee rekening kunnen houden bij het samenstellen van het streekproductenpakket en de diners.
 • Op de kamer zijn een koelkastje, koffie en thee (incl. benodigde bereidings-apparatuur) aanwezig. Op Jachthaven Hindeloopen (waar de accommodatie is), kunt u ‘s morgens in onze croissanterie terecht. U kunt er voor kiezen om vers gebakken broodjes af te halen en lekker in het appartement op te eten of een compleet ontbijt in de croissanterie-ruimte te nuttigen voor € 10,- pp (reserveren niet nodig). Een goede start van de dag!
 • Dit arrangement is te boeken van halverwege maart t/m november. 

 

Aankomstdagen donderdag of vrijdag. Inchecken v.a. 14.00 uur, uitchecken tot 10.00 uur.

 

Reserveren of meer informatie ? Stuur een mail naar hotel@skipsmaritiem.nl , bel 088-0504158

 

We hopen u gauw in onze maritieme parels te mogen verwelkomen!