Hindeloopen

Flora & Fauna kamer

‘s Morgens wakker worden in de unieke en sfeervolle Flora & Fauna kamer omringd door romantiek, nostalgie en cultuur: dat is optimaal genieten.

Flora & Fauna kamer

Exclusief overnachten in een historische kapiteinswoning in Hindeloopen

In de Flora & Fauna kamer bent u omringd door sfeer. De romantische Hindelooper stoffen en op traditionele Hindelooper wijze beschilderde historische meubels en voorwerpen ademen rust, ruimte en authenticiteit uit. De badkamer is modern en van alle gemakken voorzien. In deze droom van een kamer zou u de buitenwereld bijna vergeten…

De kamer beschikt over twee luxe eenpersoons boxsprings en een badkamer met douche, wastafel en toilet. In de kamer zijn een Nespresso koffiemachine, waterkoker en een koelkastje aanwezig.

 

De kamer is per trap bereikbaar. Er is geen lift in de woning.

Aantal personen: 2 personen
Prijs per nacht: € 130,00 (excl. ontbijt)
Meerdere nachten per nacht: € 122,50 (excl. ontbijt)
m
bezienswaardigeheden

Dwaalen door het pittoresk Hindeloopen of drink een goed glas wijn bij Restaurant Sailors Inn

Activiteiten

Er zijn het hele jaar door verschillende mooie evenementen en activiteiten in onze regio. Gave expedities, mooie exposities, concerten in kerkjes en verschillende markten. 
Bent u fan van de Hollandse luchten, zee portretten of een mooi landschap? Huur dan een sloep en ontdek Friesland vanaf het water en zie telkens weer een ander schilderij voorbij schuiven.
Meer informatie over activiteiten en evenementen in de omgeving vindt u op

Bezienswaardigheden

Bezoek de 7 Elfsteden in Zuidwest Friesland, allemaal schatjes van stadjes. Én in elk Elfstedenstadje vind je maar liefst 7 schatjes. Kom deze schatten ontdekken. Ze gaan over heldendom en tragiek. Over historie en toekomst. Over verre handelsreizen en eigen cultuur… Maak met de verhalen over de schatten een tijdreis naar het verleden en land weer op een terrasje in het heden. Ontdek in Stavoren o.a. het Vrouwtje van Stavoren die vol verlangen uitkijkt naar de terugkerende schepen of waan je in Hindeloopen terug in de tijd van de Zuiderzee met het azuurblauwe reddingboothuisje KNRM op de dijk. Het oude reddingboothuisje uit 1911 is een rijksmonument geworden. Meer informatie over bezienswaardigheden in de omgeving vindt u op

Culinair

Lekker eten en drinken doet u bij ons restaurant ‘Sailors Inn’ in Hindeloopen en strandpaviljoen ‘De Potvis’ in Stavoren.
Sailors Inn is de plek om je thuis te voelen. Van lunch tot diner…. Alles is mogelijk! Bezoek ons en geniet van heerlijke streek- en traditionele gerechten en seizoensgebonden lekkernijen! Onze koks koken met liefde, creativiteit, ambitie en passie!
Bij Strandpaviljoen De Potvis geniet u zowel binnen als buiten met volle teugen van het prachtige, wijdse uitzicht over het IJsselmeer! De heerlijke lunch of diner gerechten worden geserveerd in een ongedwongen en sfeervolle ambiance op een unieke locatie! Natuurlijk bent u ook van harte welkom voor een hapje en/of drankje of een bakje koffie met wat lekkers.

routebeschrijving

Hoe komt u bij ons

Routebeschijving

Als u op de N359 afslaat richting Hindeloopen, rijdt u alsmaar rechtdoor. U arriveert uiteindelijk bij een splitsing. Hier gaat u met de bocht mee naar links (over de rondweg van Hindeloopen). Aan het einde van de rondweg (bij de dijk) gaat u rechtsaf richting Hindeloopen centrum.

NAAR HET HYLPER HUIS:

U neemt vervolgens de 4e straat rechts. Daarna neemt u de 2e straat naar links. Aan het einde van de straat ziet u Kapiteinswoning het Hylperhuis, ook wel het Huis van Ham genaamd. Aan de rechterkant van de woning kunt u uw auto parkeren om te laden en te lossen. Hindeloopen zelf is autoluw.

NAAR DE NABIJ GELEGEN OPENBARE PARKEERPLAATS:

Bij vertrek hoeft u niet weer terug te rijden, maar volgt u de weg voor het Hylperhuis langs. U volgt deze weg rechtdoor tot u bij de Oude Hindelooper haven uitkomt. Direct nadat u Hindeloopen bent uitgereden, gaat u over de dijk naar Jachthaven Hindeloopen, Oosterstrand 3. Voor de slagbomen kunt u aan de rechterkant uw auto gratis parkeren. Vanaf hier is het ca. 5 minuutjes lopen naar het Hylper Huis.

 

Wilt u toch graag dichterbij parkeren omdat u bijvoorbeeld slecht ter been bent? Neem dan contact met ons op, zodat wij een parkeerplaats voor u kunnen regelen.