Stavoren

Waterrijck vakantiewoningen

Vakantie vieren of even weg in waterrijk Friesland? ‘Waterrijck Stavoren’ is een kleinschalig park met vrijstaande vakantiewoningen in de stijl van landhuizen en schiphuiswoningen.

Waterrijck Stavoren

Recreëren op topniveau!

Vakantie vieren of even weg in waterrijk Friesland?
‘Waterrijck Stavoren’ is een kleinschalig park met vrijstaande vakantiewoningen in de stijl van landhuizen en schiphuiswoningen. Het grenst aan jachthaven Marina Stavoren en ligt op ongeveer 200 meter van het IJsselmeer en het Friese stadje Stavoren. Er is hier genoeg te doen zoals bijvoorbeeld heerlijk uitwaaien op de IJsselmeerdijk of op het strand, genieten van de rust en de mooie natuurgebieden van Friesland of juist actief watersporten: alles is mogelijk!

 

LANDHUIZEN WATERRIJCK

In de mooiste hoek van Friesland, tussen het IJsselmeer en de Friese meren, staan ruim opgezette landhuizen in verschillende uitvoeringen en op royale kavels (900 tot 1300m²). Alle woningen hebben een eigen aanlegsteiger, waarvan het merendeel recht voor de deur. Verschillende typen landhuizen worden op het park te huur aangeboden, zodat u heerlijk kunt genieten van hetgeen Friesland u te bieden heeft.

 

SCHIPHUISWONINGEN WATERRIJCK

Stavoren ligt aan de kust van het IJsselmeer, de vroegere Zuiderzee. Eeuwenlang was het een belangrijke havenplaats, en dat karakter heeft het behouden. Zo zijn er op het Waterrijck Stavoren ook schiphuiswoningen gerealiseerd. Een aantal van deze woningen worden voor de verhuur aangeboden. De woningen bieden de mogelijkheid om direct vanuit de woning in de boot te stappen om zo richting het IJsselmeer of de Friese Meren te varen.

bezienswaardigeheden

Dwaalen door het pittoresk Hindeloopen of drink een goed glas wijn bij Restaurant Sailors Inn

Activiteiten

Er zijn het hele jaar door verschillende mooie evenementen en activiteiten in onze regio. Gave expedities, mooie exposities, concerten in kerkjes en verschillende markten. 
Bent u fan van de Hollandse luchten, zee portretten of een mooi landschap? Huur dan een sloep en ontdek Friesland vanaf het water en zie telkens weer een ander schilderij voorbij schuiven.
Meer informatie over activiteiten en evenementen in de omgeving vindt u op

Bezienswaardigheden

Bezoek de 7 Elfsteden in Zuidwest Friesland, allemaal schatjes van stadjes. Én in elk Elfstedenstadje vind je maar liefst 7 schatjes. Kom deze schatten ontdekken. Ze gaan over heldendom en tragiek. Over historie en toekomst. Over verre handelsreizen en eigen cultuur… Maak met de verhalen over de schatten een tijdreis naar het verleden en land weer op een terrasje in het heden. Ontdek in Stavoren o.a. het Vrouwtje van Stavoren die vol verlangen uitkijkt naar de terugkerende schepen of waan je in Hindeloopen terug in de tijd van de Zuiderzee met het azuurblauwe reddingboothuisje KNRM op de dijk. Het oude reddingboothuisje uit 1911 is een rijksmonument geworden.

Meer informatie over bezienswaardigheden in de omgeving vindt u op

Culinair

Lekker eten en drinken doet u bij ons restaurant ‘Sailors Inn’ in Hindeloopen en strandpaviljoen ‘De Potvis’ in Stavoren. Sailors Inn is de plek om je thuis te voelen. Van lunch tot diner…. Alles is mogelijk! Bezoek ons en geniet van heerlijke streek- en traditionele gerechten en seizoensgebonden lekkernijen! Onze koks koken met liefde, creativiteit, ambitie en passie! Bij Strandpaviljoen De Potvis geniet u zowel binnen als buiten met volle teugen van het prachtige, wijdse uitzicht over het IJsselmeer! De heerlijke lunch of diner gerechten worden geserveerd in een ongedwongen en sfeervolle ambiance op een unieke locatie! Natuurlijk bent u ook van harte welkom voor een hapje en/of drankje of een bakje koffie met wat lekkers.